Jeppe Studtmund Andersen

Jeppe har talt med Frank Holm fra Out&About Online

Enhedslistens byrådskandidat i Skanderborg, Jeppe Studtmund Rasmussen har talt med fra Out&About Online. Vi har fået lov at bringe teksten nedenunder. Du kan finde artiklen på oaonline.dk.

Nævn tre politiske mærkesager du vil arbejde for.
1. AKUT GRØN OMSTILLING AF SKANDERBORG KOMMUNE. Vi ser i dag hvordan ekstremt vejr ødelægger millioner af menneskers liv og hvordan tørke i Afrika driver flere mennesker på flugt end krig og terror. Den vestlige verdens livsstil er ikke holdbar, hvis vi skal overlevere en sikker klode til vores børn og børnebørn. Den største forhindring i at bekæmpe den globale opvarmning er de mange politikere, der ikke vil eller ikke tør at handle på menneskehedens største krise. Jorden er truet, og vi har ansvaret.

2. GRATIS PSYKOLOGHJÆLP TIL UNGE: Som konsekvens af højrefløjens og centrum-venstres konkurrencestatstænkning bliver ungdommen presset med større præstationskrav, og som følge deraf bliver en hel generation fremmedgjort, før de endnu er trådt ind på arbejdsmarkedet. I min generation er antallet af unge, der er ramt af stress, angst og depression eksploderet. I mindst 14 kommuner har man valgt at handle på problemet og tilbyde gratis psykologhjælp til ungdommen, og i Skanderborg Kommune skal vi selvfølgelig følge trop.

3. BEKÆMP SOCIAL DUMPING: Når erhvervslivet hyrer billig, udenlandsk arbejdskraft på usle vilkår, bliver det en trussel mod de rettigheder, som arbejdere i Danmark har kæmpet for i mere end et hundrede år. Arbejde i Danmark skal være på danske løn- og arbejdsvilkår, og kommunen skal gå forrest, når det gælder bekæmpelse af social dumping ved hjælp af skærpet kontrol. Der skal lyttes til fagbevægelsen, når kommunens institutioner hyrer arbejdskraft.

Hvilket LGBTQ-emne optager dig mest?
Ensomhed og udstødelse blandt LGBTQIA+-personer. Ensomheden er et stort problem, måske særligt i provinsen, hvor det kan være svært at finde accept, hvis man ikke er heteroseksuel og ciskønnet. Denne ensomhed kan føre til social isolation i en tidlig alder foruden sindslidelser som depression. Det er noget, som en stor del af LGBTQIA+-personer har eller er udsat for i det daglige, og derfor er det en vigtig prioritering at komme ensomheden til livs gennem forskellige politiske tiltag.

Hvilken LGBTQ-problematik vil du personligt arbejde for lokalt?
Seksualundervisning i folkeskolen af langt højere kvalitet end den, vi ser i dag, som også skal belyse tabubelagte områder som seksuel- og kønsmæssig identitet. Det er vigtigt at lære unge mennesker tidligt, at der er mange forskellige måder at udleve sin køn, krop og seksualitet, og det vil skabe en større grad af accept og forståelse for hinandens forskelligheder og ikke mindst nedbryde tabuer og isolation blandt unge LGBTQIA+-personer.

Levevilkårsundersøgelser viser, at sundhedstilstanden hos LGBTQ-personer generelt er dårligere end blandt resten af befolkningen. Hvad vil du gøre for at forbedre dette i din kommune?
I sundhedsvæsenet skal der gøres større indsatser for, at man kan blive mødt uden fordomme som LGBTQIA+-person, så man er mere motiveret til at opsøge den hjælp, man har brug for. Det kan f.eks. ske gennem revidering af personalepolitik og efteruddannelser, som der er gode erfaringer med i Sverige.

Læs mere om Jeppe Stut

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

86 + = 93