Byrådskandidat mener: De socialpsykiatriske aktivitetssteder er uundværlige

Skanderborgs socialpsykiatri er Væksthuset Skanderborg, Ellemosen Ry og Kjærsholm, sidst nævnt er et bosted for psykisk syge og med aflastnings pladser, hvor man kan være i kortete tid, så man kan få afklaret om man skal indlægges eller om andre foranstaltninger  skal til.

Mens væksthuset og Ellemosen er aktivitetsteder, hvor man får mulighed for at udfordre sin angst og være og blive accepteret som det menneske man er, med sin diagnose – Være i  et trygt miljø med ligesindede. Aktiviteter her kan for eksempel være musik, kreativ værksted og gå ture/ motion, og derved stadig være en del af samfundet. – hvor det for nogle kan lykkedes at komme i beskyttet beskæftigelse, ved Pressalit/ Zig Zag og Living by heart , to steder, så den syge kan arbejde de timer, som denne nu kan…

Men fandtes væksthuset ikke, ville mange psykisk syge ikke finde ud af, at de stadig kan noget og blive udfordret, på den gode måde.

For når man bliver mødt uden fordom og man kan få lov at være som den man er, så vokser man og begynder at tro på sig selv.

Kort min egen historie, i august 2014 blev jeg ramt af panik angst dvs. jeg kunne pludselig intet selv, hverken indkøb, sove være alene og sådan var jeg afhængig af mine forældre og venner i 3 mdr. indtil social psykiatrien kom ind og havde en i været der, ja så var jeg hoppet ud fra en bro et sted, for det begyndte jeg tit at tænke på, da jeg var ked af at have det så skidt over angsten som ikke var til at holde ud –  og ked af at være afhængig af andre så det gik udover deres arbejde – men i takt med at jeg  fra november 20014 og hen i 2015, fik daglig støtte i væksthuset og overnatninger på Kjærsholm, har jeg nu et selvstændig liv – kommer dog stadig af og til i væksthuset, hvor spiller trommer i et band og er nu på vej ud i noget politik.

Marie Vogensen, byrådskandidat, Enhedslisten Skanderborg