Enhedslisten Skanderborg går til budgetforhandlinger med ønsker om løft af skolerne og grøn omstilling

Vi vil arbejde for, at forhandlingerne ender med et budgetforlig, hvor skoleområdet løftes, så der bliver rum til at tage skolelukninger ud af den nye skolestruktur, som er i høring. Vi vil også sætte mere gang i
den grønne omstilling, så vi i Skanderborg kommune gør vores til at nå regeringens mål om 70% reduktion af CO2 udledninger i 2030. Vi ønsker også at fjerne den grønthøsterbesparelse på en kvart procent på alle kommunens områder, som er planlagt til 2021.

For at få råd til den udvikling, mener vi, at vi er nødt til at sætte kommuneskatten lidt op. Kommuneskat betales af alle, derfor vil vi bruge nogle af de penge , der kommer ind, til at løfte borgere med de laveste
indkomster.

Skolerne i Skanderborg er nogle af landets billigste at drive, og budgettet er for skrabet til at kunne give den kvalitet i undervisningen, som vi alle ønsker. Der skal blive bedre råd til tolærerordninger og ture og noget af alt det skolerne har skåret ned på igennem mange år. Der skal være økonomi til en skolestruktur med både små og store skoler.

Den grønne omstilling haster, for jo længere tid der går, desto værre bliver konsekvenserne af klimaforandringerne, og desto dyrere bliver det at rette op. De koster allerede dyrt i store dele af verden, både menneskeligt og økonomisk. Omkostningerne rammer også os i Skanderborg, og vi er forpligtet til at tage vores andel af ansvaret. Omstillingen skal ske både på forbrug, transport, opvarmning og energiproduktion, og det skal der sættes midler af i budgettet til at skubbe til.

På vegne af Enhedslisten Skanderborgs bestyrelse

Peter Kjær, Maria Temponeras og Henrik Qvist