Tempo på afskaffelse af fattigdom i Skanderborg

Selvom det ikke er alle der er klar over det, er der mennesker, der er fattige i vores lokalsamfund. Alle kan blive ramt af fattigdom, hvis man bliver syg eller mister sit arbejde, er vejen til fattigdom blevet uhyggelig kort. Det er virkelig ikke ret meget man har at gøre med, hvis man er ramt af kontanthjælpsloftet. De fleste af os ville synes det var umuligt at leve for de beløb. Det er rigtig svært for mange at klare sig sidst på måneden, og der tærer på psyken og helbredet.

Kontanthjælpsloftet, som medfører fattigdom for voksne og børn over hele landet, er vedtaget på Christiansborg, men vi kan godt afbøde de værste konsekvenser her i kommunen.

Vi har mulighed for at give enkeltydelser til personer ramt af fattigdomsydelser. Det betyder penge til tandlægebesøg og særlige begivenheder som flytning eller samvær med børn, der bor langt væk. Vi skal politisk sørge for, at administrationen af de ydelser bliver så lempelig som mulig, og at informationen om muligheden for at søge enkeltydelser er let tilgængelig for alle.

Der er heldigvis en ordning med fritidspas til alle børn med brug for det, både flygtningebørn og andre fattigdomsramte. Det gør at de kan dyrke sport eller spille musik sammen med deres kammerater, men det gælder kun til en aktivitet: så må de vælge om de vil gå til spejder eller klaver, mens deres jævnaldrende ofte går til 3-4 ting. Fritidspas er vigtig at kæmpe for at videreføre i hvert budget, men skal også udvides, så hver barn kan gå til mere end en aktivitet.

I gruppen næstehjælperne Skanderborg er mange fattigdomsramte og andre gået sammen om at prøve at hjælpe hinanden med at klare det daglige, mad og tøj. Hvad enten du er ramt eller har dit på det tørre: kom ind i Næstehjælperne og giv en hånd. Vær med i nogle af de mange protester, som arrangeres i det landsdækkende næstehjælper-netværk. Og stem på et parti til kommunalvalget, som vil afskaffe fattigdom.

Maria Temponeras, byrådskandidat for Enhedslisten