Præsentation af byrådskandidat Louise Pløen Asmussen

Jeg hedder Louise Pløen Asmussen og er 40 år. Jeg bor i Dørup med min mand og er uddannet klinisk diætist, men arbejder som handicaphjælper på 11. år.

Jeg tror, jeg næsten altid har været meget bevidst om ret og uret og forsøgt at gøre opmærksompå de uretfærdigheder, jeg så på min vej. Mine forældre er ikke partipolitisk aktive, men vi har altid diskuteret store og små ting i samfundet over middagsbordet.

Jeg har været medlem af Enhedslisten siden 2001 og har tidligere været opstillet til kommunalvalg i Horsens Kommune samt til Folketingsvalg i Østjyllands Storkreds. Enhedslisten er klart det danske parti jeg kan identificere mig med og selvom der kan være uenighed om detaljerne, er det overordnede projekt: Mennesker og miljø før kapital, for mig den eneste måde at se verden på.

Udover den partipolitiske aktivitet holder jeg meget af at deltage i det politiske samfund på alle mulige måder. Jeg bruger mine kræfter på at hjælpe med at rette op, hvor samfundet svigter, bl.a. som frivilllig i Dansk Flygtningehjælp, som indsamler for Røde Kors m.fl. og som frivillig ressourceperson og bisidder for venner/bekendte/familie i trængte situationer. Jeg har været med til at arrangere politiske koncerter og demonstrationer og den største politiske oplevelse jeg har haft, var at gå med i en anti-Bush demo i Washington, da han blev genindsat i 2005 – der var over 10.000 mennesker i demonstrationen!

Min politiske mærkesag er overordnet set at vi som samfund SKAL tilbyde en kernevelfærd, vi kan være bekendt. Sagsbehandling skal ikke handle om at spare kommunen for penge, men om at hjælpe borgerne til at leve et trygt liv. Hvis regeringen er for uambitiøs i minimumskrav til velfærden, må Skanderborg Kommune være ambitiøs selv – og hvis der så ikke synes at være råd til det, er jeg helt sikker på at pengene kan findes på områder, der primært tilgodeser folk, der fx har råd til mad og medicin sidst på måneden. Politik er prioritering og jeg ved godt hvem jeg synes har mest brug for hjælp: Det er ikke folks egen hovedpine, hvis de er syge, arbejdsløse, gamle eller har brug for hjælp til at starte en ny tilværelse efter flugt fra krig og nød.